Linda

Rinie

Loper, diagnose MS sinds 1996

Mijn naam is Rinie, getrouwd en een zoon van (bijna) 12 jaar. Sinds 1996 ben ik bekend met MS. In het begin had ik uitval in mijn rechteronderarm. Wat op zich wel grappig was.......het excuus om een ander servies te kopen was geboren :). Nadat in november 1996 bleek dat die uitval een gevolg van de ziekte MS was, ging het in 1997 ietwat minder goed met me. Dat jaar kreeg ik meerdere schubs, zoals gevoelloosheid in mijn been, gevoelloosheid over mijn hele lichaam en een uitval van mijn linkeroog zenuw. Dit herstelde allemaal gelukkig! Sinds 1999 ging het, mede door verandering van werk, een ander medicijn en door beter te luisteren naar mijn lichaam steeds beter met me. Vanaf dat moment tot nu (2018) heb ik slechts 3 keer een schub gehad, gebruik ik al jaren alléén vitamine D in een hoge dosis en geen enkel medicijn. Het enige wat soms lastig is dat door vermoeidheid de kracht in mijn benen wat minder wordt. Na een nachtje slapen is dat gevoel zo weer verdwenen.

Hoe beïnvloedt MS mijn leven?
Nauwelijks eigenlijk. Ben erg blij dat ik elke dag van mijn gezin, vrienden, werk en alle leuke dingen die het leven met zich meebrengt volop genieten kan. MS heeft mij geleerd enthousiast en vooral positief te zijn.

Waarom ga ik mee met de missie?
Via Facebook las ik het verhaal van Muk. We hadden telefonisch contact en raakten enthousiast met elkaar in gesprek. Ik was meteen verkocht door haar verhaal achter deze missie. Namelijk het onderzoek wat momenteel nog gaande is in het MS Centrum Noord Nederland (via MS Research) te steunen door de Inca Trail in Peru te gaan bewandelen. Dit onderzoek streeft naar herstel van de myelinelaag. Deze laag ligt rondom de zenuwen en is bij mensen met MS beschadigd. Hoe mooi is het dat wij hiervoor veel geld inzamelen en daarbij MS helpen te genezen. Als u ons steunt, gaan wij verder met de training en de sponsorenwerving :). Mijn/onze dank is alvast zeer groot!!


Terug naar team